Fotoğraf kağıdı, kağıdın ışığa duyarlılaştırılması için özel bir kimyasalla kaplanmış bir kağıt çeşididir. Fotoğraf baskıları yapılması için üretilmektedir. Işığa maruz kalan fotoğraf kağıdının, görünürlüğünü artırır ve emülsiyon da denen kâğıdın ışığa duyarlı katmanını oluşturur. Fotoblok kağıdı üzerindeki ilk ışığa maruz kalma, kağıt üzerinde uygun kontrast ve tonlamayı yaratma amacıyla özenli biçimde kontrol edilir. Fotoğraf kağıdı, dijital yazıcılarla yahut farklı bir ışık kaynağı aracılığıyla da ışığa maruz bırakılabilir. Dijital fotoğrafçılığın yaygınlığı karşısında bile, fotoğraf kağıtlarının hala ticari olarak çokça satılmakta olduğunu söylemek mümkün. Fotoğraf kağıtları farklı boyutlarda, değişik ağırlıklarında ve birbirinden farklı yüzey kaplamalarında üretilebilmektedir. Renkli resimler için renkli fotoblok kağıtları da piyasada bulunabilmektedir.

Fotoğraf kâğıdı ne işe yarar?

Dijital fotoğrafçılık ne kadar yaygınlaştıysa bile bugünlerde dahi hala basılı fotoğrafların yerini alamamaktadır. Önemli anlarınızın bulunduğu fotoğraflara istediğiniz zaman bakabilmeniz ve saklayabilmeniz için bastırmanız elzem bir ihtiyaçtır. Bunun için de fotoğraf kağıdı edinmelisiniz.

Fotoğraf kağıdı, yaygın bilinenin aksine yalnızca profesyonel fotoğrafçılar tarafından değil, fotoğraflarını basmak isteyen herkes için bir ihtiyaçtır. Normal bir kağıttan oldukça farklı olan ürün, fotoğraf baskısı yapabilmek için ışığa duyarlı şekilde üretilen bir formülle kaplanır. Bundan dolayı daha kalın bir görüntüsü vardır.

Profesyonel fotoğrafçıların yanı sıra her kesimden insanın zaman zaman ihtiyaç duyabileceği fotoblok kağıtları; eğitim ve reklam sektörlerinin yanı sıra AVM’lerde, büyük kırtasiyelerde ve bunlar gibi pek çok mekânda bulunabilen bir ürün olarak öne çıkmaktadır. Pek çok sektörde ve iş dünyasında kullanımının yanı sıra aynı zamanda manevi değeri olan bir hediye hazırlamak için de fotobloklar ideal türde bir üründür.

Fotoğraf kağıdı ölçülerinin yahut modellerinin çeşitliliği tamamen kullanım amacınıza bağlı olarak değişebilirfaktördür. Sizler de fotoğraf kâğıdınızı satın almadan önce kendi ihtiyacınıza uygun olan ürünü tespit etmelisiniz, aksi takdirde uyum sorunları yaşayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, kendi yazıcınızın ve yazıcınızın kartuşunuzun hangi fotoğraf kağıtları ile uyumlu olabileceğini mutlaka teyit etmelisiniz. Kağıdın materyalinin de fotoğraf kâğıdı seçiminde önemli bir kriter olduğunu ekleyelim.

Fotoğraf kâğıdı fiyatları 2022

Fotoğraf kâğıdı fiyatlarına ecopymarket.com’dan talep formu oluşturarak erişebilirsiniz. Ecopymarket, bir 2A Görsel Çözümler Reklam Eğitim ve Danışmanlık Tic. LTD. ŞTİ. kuruluşudur. Ecopymarket.com’da en çok kullanılan fotoğraf kağıtları bulunmakta ve çoklu olarak satılmaktadır.

Ecopymarket, hızlı ve verimli üretim, minimum atık ve maksimum etki arayan ticari pazar için önde gelen bir çözüm oluşturmuştur. 2A Görsel, 20 yıllık sektör deneyimi ve yenilikçi yapısıyla 2015 yılında kurulmuştur. Copy Center ve Reklam sektörlerinde iç ve dış mekânlar için görsel çözümler sunar. 100 üzerinde ürün skalasına sahiptir. Çoğu yerli üretim olmakla beraber ithal ürünler de mevcuttur. Yurt içi ve yurt dışı bağlantılarıyla geniş bir tedarik ağına sahiptir. İthal ürünler Uzak Doğu ve Avrupa’dan tedarik edilmektedir.