Teknik çizimlerin, ışığa duyarlı kağıtlar üstüne baskı işlemi ile çoğaltılması işlemine ozalit denir. Kopyalama ve planlama gibi işlemler için, ozalit sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle mimarlık, mühendislik ve inşaat projelerinde, projenin daha büyük görülebilmesi için ozalit baskı sıklıkla tercih edilir. Çizim, yarı saydam kağıt üzerine çizilerek kimyasal madde ile kaplanmış kağıda yerleştirilir. Işık geçirgenliğine sahip olan yarı saydam kağıt şiddetli bir ışığa maruz bırakılınca gölge görüntüsü, demir amonyum sitrat ve potasyum ferrisiyanür karışımı ile oluşturulan kimyasal madde ile kaplı kağıda aktarılır. Çizim, koyu mavi bir arka plana karşı beyaz olarak görünen negatif bir görüntü şeklinde kopyalanır. Bu şekilde çizim çoğaltılmış olur.


Ozalit Kağıdı Çeşitleri Nelerdir?


Ozalit kağıtları, proje ve resimleri kopyalamak ve çoğaltmak için kullanılıyor. Ozalit kağıdı, tür açısından çok fazla çeşide sahiptir. inkjet fotoğraf kağıtları, kanvas tablo kumaşları, plan kopya kağıtları, mürekkepli saten fotoğraf kağıtları, prova kağıtları bu çeşitlerden bazılarıdır. Ozalit kağıdı boyutları da çeşitlilik göstermektedir ve bu çeşitlerin çoğunun, farklı boyutları da bulunmaktadır. Ozalit baskı için yaygın olarak 20 lb, 24 lb ve 32 lb kağıtlar kullanılır. Bu kağıtlar, ve hem siyah beyaz hem de renkli baskı için uygundur. Baskılar için genellikle büyük ölçekli kağıtlar tercih edilir. Kopyalanan projenin değerini düşürmemesi ve aksine değer katması için, ozalit kağıdının cinsi, kalitesi ve hatta içindeki ham maddesi bile kaliteli olmalıdır.


Ozalit Kağıdı Fiyatları 2022


Ozalit kağıdı fiyatlarına ecopymarket.com’dan talep formu oluşturarak erişebilirsiniz. Ecopymarket, bir 2A Görsel Çözümler Reklam Eğitim ve Danışmanlık TİC. LTD. ŞTİ Kuruluşudur. Ecopymarket.com’da en çok kullanılan ozalit kağıtları bulunmakta ve çoklu olarak satılmaktadır.


Ecopymarket, hızlı ve verimli üretim, minimum atık ve maksimum etki arayan ticari pazar için önde gelen bir çözüm oluşturmuştur. 2A Görsel, 20 yıllık sektör deneyimi ve yenilikçi yapısıyla 2015 yılında kurulmuştur. Copy Center ve Reklam sektörlerinde iç ve dış mekânlar için görsel çözümler sunar. 100 üzerinde ürün skalasına sahiptir. Çoğu yerli üretim olmakla beraber ithal ürünler de mevcuttur. Yurt içi ve yurt dışı bağlantılarıyla geniş bir tedarik ağına sahiptir. İthal ürünler Uzak Doğu ve Avrupa’dan tedarik edilmektedir.



Ecopy Market olarak sizlere üstün standartlarda hizmet garantisi vermekteyiz. Ozalit kağıdı fiyatlarını görmek isterseniz buraya tıklayarak ürünlerimizi inceleyebilir ya da 0216 329 23 00 numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşabilirsiniz.